Zavallı Ayzek

NTV'nin Yeşil Kuşak kapsamında gösterdiği Yemekler Ve Gerçekler belgeselinin yapımcıları ne istiyorsunuz ulan çocuklardan?

Bir çocuk seçmişler adı da Ayzek. Küçük Ayzek'le önce konuşuyorlar aklı başında her çocuğun diyeceği gibi "I hate hot broccoli, I hate cold broccoli, I hate all broccoli." diyor. Bunu duyan yapımcılar durur mu illa yediricekler Ayzek'ciğime brokoliyi. Hiç üşenmiyorlar bir grup popüler çocuk oyuncuyu Ayzek'in okuluna getiriyorlar. Bir süre beraber takıldıktan sonra oyuncular ve öğrenciler birlikte yemeğe oturuyorlar. Yemekte sosis, püre, bezelye ve brokoli var. Ayzek ve diğer mantıklı çocuklar sosisten dalıyor yemeğe. Bir yandan da karşılarında yemek yiyen oyuncu çocukları kesiyorlar. Ünlüler ne yer ne içer merakı var tabi. Neyse, ünlülerden biri tüm şerefsizliğiyle brokoliden başlıyor yemeğe. Bir yandan da "Brokoli nefis, ben çok severim. Brokoli yersen ilerde koca koca kasların olur." gibi şeyler zırvalıyor. Zavallı Ayzek ve arkadaşları bunu görünce abanıyorlar brokoliye. Suratlarını ekşite ekşite yiyorlar yemeklerini. Eminim yedikleri en iğrenç öğün bu onlar için. Hepsi de bu zalim yapımcılar ve şerefsiz çocuk oyuncuların suçu.

Ayzek de karaktersizmiş ama onu anladım. Okuldan sonra eve gidiyor taze brokolisever Ayzek ve evet evde de brokoli yiyor. Hadi yemesini geçtim bir de nefis diyor. Ah be Ayzek'im tamam çocuksun falan ama birkaç saat önce ölesiye nefret ediyordun be kuşum. Ne bu tutarsızlık? Neyse, çocukla çocuk olmayıp yapımcılara dönersek. Rahat bıraksanıza kardeşim çocukları. Çocuk dediğin brokoli, ıspanak falan yer mi? Hamburger yer, çikolata yer, pizza yer. Doğaya müdehale etmeyin film çekeceğiz diye. Ne demiş Nazım bile: Çocuklar öldürülmesin, şeker de yiyebilsinler.

0 yorum var:

 


Templates Novo Blogger 2008