Uyuşuk

"Tarantino announced at P-Town Film Festival that he finished the script on June 21, 2008"

Bu haber Quentin Tarantino'nun yeni filmi olarak hatırladığım kadarıyla 3-4 yıldır - belki daha fazla - beklenen Inglorious Bastards ile ilgili. Kill Bill'den bile önce aklında bu proje olduğu söyleniyor. Ufak bir araştırmayla filmle ilgili birçok söylenti ya da bizzat Tarantino'nun söylediği bilgilere ulaşılabilir. Mesela oyuncu kadrosuyla ilgili saydığı isimler insana "Yeter artık gelsin bu film!" dedirtiyor. (Michael Madsen, Tim Roth, Sylvester Stallone, Bruce Willis, Johnny Depp, John Travolta, Adam Sandler, Eddie Murphy, Harvey Keitel, Paul Walker, Mickey Rourke, Christopher Walken, John Jarrat, Fred Williamson)

Asıl değinmek istediğim ise bu pek sevdiğim adamın uyuşukluğu ve aymazlığı. Sen böyle bir sinema dehasına sahip ol, adeta sinemaya yeni bir akım getir, çektiğin 2-3 filmden sonra takipçin yönetmenler Tarantinist diye anılmaya başlasın ama bu kadar az film çek. Bu efsane ismin tamamını kendi çektiği sadece 5 film olduğunu bilmek ne kadar şaşırtıcı. Bu 5 filmden biri de zaten kankası Rodriguez'le muhtemelen içerken güzel kafayla karar verdikleri tamamen eğlencelik Grindhouse projesinin Death Proof'u.

Jackie Brown'dan sonra Kill Bill'e kadar hayranları 6 yıl bekleten bu herif, Kill Bill'den beri de 4 yıldır bekletmekte insanları. (Death Proof'u saymıyorum.) Inglorious Bastards'ı duyuralı bunca yıl olmasına rağmen senaryoyu 2-3 hafta önce bitirmek uyuşukluk değil de nedir? Tamam insan yavaş çalışmayı, detaylarla dibine kadar uğraşmayı sevebilir, saygı duyarım. Fakat sen bu süre içerisinde gidip Hostel gibi saçma sapan işlere yapımcılık yapmakla uğraşırsan aymaz damgasını da yapıştırırım.

Neyse bu kadar eleştiri yeter. Eh artık senaryoyu da bitirdiğine göre umarım hızlanır biraz da gerçekten dediği gibi 2009 Cannes Film Festivali'nde Inglorious Bastards piyasaya çıkar. Sabret gönül...

0 yorum var:

 


Templates Novo Blogger 2008