The Dark Knight

Aslında öyle büyük bir Batman fanatiği sayılmam. Hatta her zaman Spiderman'i daha çok sevmişimdir. Fakat Batman'in kötü adamlarına büyük bir hayranlığım olmuştur Jack Nicholson'ın Joker'liğinden beri. Tommy Lee Jones'un Two-Face canlandırması ya da Arnold Schwarzeneger'in Freezer hallerini hep çok beğenmişimdir. Batman'de her zaman kötüler kazansın istemişimdir ama pis yarasa bir şekilde tepeler kötüleri. Bu seferki kötü adam Joker ise bambaşka olmuş.

Batman - The Dark Knight'a da biraz meraktan biraz yapıcak bir işim olmadığından vizyona girdiği ilk gün gitmiş oldum. Biraz fazla uzun olması dışında gerçekten güzel bir film. Christopher Nolan yine başarılı olmuş. Christian Bale'le iyi bir ortaklık kurdular gibi görünüyor. Seviyorum böyle yönetmen - oyuncu bağlantılarını. Ancak bana bu filmde başrol olması gereken yani filmi büyük ölçüde sürüklemesi gereken Batman (Christian Bale) biraz sönük kalmış gibi geldi. Belki de karşısında giderayak hayatının en başarılı oyununu oynayan Heath Ledger olduğu içindir. Joker rolüyle kendine hayran etti beni. Keşke ölmeseydi de bu oyununu geçebilecek mi görebilseydik. Büyük ihtimalle öldükten sonra Oscar kazanan oyuncular arasına girecektir. Christian Bale'in bir dezavantajı da bence zaten böyle aşmış bir Heath Ledger varken bir de diğer tüm sahnelerinde Michael Caine, Morgan Freeman ya da Gary Oldman gibi ustalarla karşılıklı oynamasıdır. İnsan ister istemez onlarla karşılaştırıyor.

Oyunculardan çıkıp filme dönersek, biraz uzun olduğunu söylemiştim. Belki bir 15-20 dk daha kısa olabilirmiş ama filmin çoğunda tempo neredeyse hiç düşmediği için sıkılmıyor insan. Patlamalar, çatlamalar, kavga-dövüşler yerli yerinde. Salak bir Hollywood aksiyonu izliyormuş gibi hissetmedim. Batman'in en önemli özelliklerinden olan Gotham City'nin o karanlık ve karamsar havası da çok iyi verilmiş. Harvey Dent Two Face'e dönüştükten sonraki o yanmış yüz makyajı ya da herneyiyse gerçekten takdir edilmeli. Sözün özü, vaktiniz varsa gidin izleyin. Yoksa da bir vakit yaratın. Bu Joker'i herkesin bir an önce görmesi lazım.

0 yorum var:

 


Templates Novo Blogger 2008