Go Lakers

Bir zamanlar lisanslı olarak basketbol oynayan ve hastalık derecesinde NBA'i takip eden birisi olarak blogda NBA yazmamak eksiklik gibi geldi. Uzun zamandır kopmuştum gerçi, takımlar ne durumda, kadrolarda kimler var pek bilmiyordum. Birkaç gün önce Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs ve dün akşam Los Angeles Lakers - Denver Nuggets maçlarını izledikten sonra en azından Lakers'la ilgili değerlendirmeler yapabilecek duruma geldim.

Öncelikle ben ilgilenmeyi bıraktığımda Lakers play-off'a zor giren bir takım halindeyken Spurs'ü yendiği maçtan sonra Kings'i de yenip batı konferansını 1. sırada bitirdi. Shaq'tan sonra bir türlü pota altındaki boşluğu dolduramamışlardı ama sonunda o eksiklik kapanmış gibi. Pau Gasol bütün enerjisiyle ve pas yeteneğiyle resmen Phil Jackson'ın üçgen hücum için arayıp da bulamadığı bir pivotmuş. Play-off ilk maçında Denver'a karşı 36 sayı 16 rebound 8 asist 3 blok'luk inanılmaz bir performans gösterdi. Özellikle Kobe'nin ilk yarıyı 4 sayıyla kapattığı ikinci yarıda biraz açılıp yine de 26'da 9 isabetle 32 sayı attığı bir maçta Gasol'un 20'de 14'lük şut yüzdesi gerçekten muhteşemdi.

Kobe demişken, bu iki maçta hissettiğim kadarıyla bu yıl Kobe Bryant daha bir kendine değil de takıma oynar havaya bürünmüş. Savunması sertleşirse hiç zorlamıyor, en kolay pozisyondaki oyuncuyu arayıp asistini yapıyor. Shaq'sız da şampiyon olabileceğini ispat etmek istiyor sanırım dosta düşmana. Bu paslaşmalar bazen o kadar abartı hale geçiyor ki topu takip etmekte zorlanıyor insan. Tık tık tık top ordan oraya giderken bir anda ya dışarda Derek Fisher, Radmanoviç, Luke Walton gibi oyuncular bomboş üçlük buluyor ya da pota altında Gasol ya da Lamar Odom'dan bir smaç görüyoruz.

Bu sene Lakers'ın benchi de gerçekten çok güzel katkı yapıyor. Nuggets maçında benchten sadece 4 oyuncu girmesine rağmen attıkları toplamda 21'de 9'luk yüzdeyle 32 sayı ve bu sayıdan daha önemli olan oyundaki ritmin düşmesine izin vermeyen hırsları ve enerjileriyle ilk beşin dinlenmesine olanak sağlıyorlar. Daha bu sene lige muhteşem girdiği söylenen -hiç izlemedim- genç pivot Andrew Bynum ve Orlando Magic'den alınan görev adamı Trevor Ariza sakatlıkları bitip takıma katılınca Lakers nasıl bir yaratık olacak merak ediyorum. Umarım bu sene şampiyonluğu kazanırız sarı-beyazlı formayla. Go Lakers...

Not:Fotoğraflar NBA.com'dan alıntıdır.

0 yorum var:

 


Templates Novo Blogger 2008