The First

İlkler önemlidir. Hem insanların hayatlarındaki ilkler hem de dünyadaki ilkler her zaman ya o insan için ya da tüm insanlık için unutulmaz olmuştur. Özel hayatlardaki ilkler hakkında fazla konuşamam tabi. Herkesin ilk seferi kendine. Dünya tarihindeki ilklerden dem vurmak istiyorum.

Mesela uzaya ilk çıkan kişi (Yuri Gagarin) tüm dünyada bilinir. Veya ilk Dünya Kupası'nı kazananın Uruguay olduğunu futbolla az çok ilgilenen kişiler bilir. Dünya üzerinde gösterilen ilk film (Trenin Gara Girişi) ve yönetmeni (Lumiere Kardeşler) bellidir. Daha da abartı örnek vermek gerekirse dünya tarihinin ilk resmi-milli futbol maçı (1872'de İskoçya - İngiltere Yer:Glasgow Maç Sonucu: 0-0) bile bulunabilir. Merak ettiğim daha farklı ilkler. Aşağıda maddeleyeceğim ilklerle ilgili sorularımı şiddetle merak ediyorum.

*Google'da ilk kez "Porno" yazıp kim entera bastı?
*İlk kez kim "Atamayana atarlar." dedi?
*İlk kez kim gazetedeki fotoğraflara sakal bıyık çizdi?
*İlk kez hangi öğrenciye göre hoca ona taktı?
*İlk kez hangi sarhoş "Ben sarhoş değilim." dedi?
*İlk kelime esprisini kim yaptı?

Daha aklıma gelirse sorarım. Sizin de varsa meraklarınız yorumlayın anacım.

3 yorum var:

-YgT- dedi ki...

valla bunları kim yapmış bilmem ama büyük tren soygununa dünya üzerinde çekilen ilk film diyen tek kişi sensin sanırım. Onu nerden çıkardın mına koyim=)"trenin istasyona girişi" ile karıştırmış olabilin ki off neyse çok uzun da acaip bi sallama olmuş işte ben olsam babam ve oğlum derdim=)

onun dışında bunları yazarken düşündüm google amcaları google ı beta yayınlamaya başlayınca deneklerin ilk arattığı kelime porn'dur bence. bi tanesi de entıra basarken nerden nereye ama o ya basmıştır. evek.

atamayana atarlar da fatih sultan mehmet tarafından sölenmiştir. istanbulu fetederken bizansın rum ateşi mi ne vardı onları doğru atamamışlar fatih de "atamayana atarlar" diyip bilmemne ustaya döktürdüğü topları atmıştır.

gastedeki fotoğraflara sakal bıyık osmanlı döneminde çıkmıştır. tabi tee matbaanın yasak olduğu zamanlar. elle çoğaltılan gastelere o zaman fotoğraf, resim de yasak olduğu için her haberin yanına minyatör çizerlermiş. e minyatüre detay yapamazlarmış aceleden sakal bıyığı da gasteyi alan insanlar çizmiş. zaten o zamanlar okuma oranı çok düşükmüş sadece minyatürlere bakıyomuş gasteyi alanlar.

ilk kez adı mühim olmayan çocuğa göre nasrettin hoca ona taktı. parası olduğu halde ona düdük vermeyip yıh yıh diye gülen hocanın arkansasından çocuk "hoca bana taktı mına koyim yaa" der.

-YgT- dedi ki...

bir insan aydınlatan bin voltluk vibratöre benzer demiş ebu isko. ona da burdan selamlarımı yolluyorum. o olmasa bugünlere(bu günlere) gelemezdim.

Conrad Bundy dedi ki...

doğru bak yanlış yazmışız düzelttim.

 


Templates Novo Blogger 2008