Cep Telefonundan Hayat Tahlili

Bir insanın cep telefonunun durumuna bakınca hayatı ve kişiliği konusunda bazı çıkarımlar yapılabilir bence. Düşündüm biraz, kendimce bazı önermeler yapacağım.

Telefonun mesaj bölümüyle başlayalım. Eğer gönderilmiş mesajlarınız gelen kutunuzdakilerden fazla ise insanlar tarafından pek fazla ciddiye alınmıyor olabilirsiniz. Attığınız mesajlara cevap alamamanız karşı tarafın kontörü olmamasından olabileceği gibi, "aman ne gerek var buna cevap vermeye" diye düşünmesinden de olabilir. Yine gelen kutunuzdaki mesajlar eğer hep cevap niteliğindeyse insanlar tarafından merak edilen, fikri sorulan, hayatı öğrenilmek istenen bir insan değilsiniz.

Arama kaydı bölümü. Burda da gelen aramaların toplam süresiyle sizin aramalarınızın toplam süresi arasındaki fark insanların sizi özleme katsayısını verir. Aradaki fark sizin aramalarınız daha fazla olacak şekilde ne kadar fazlaysa insanları sıkıyor olabilirsiniz. Dikkatli olup birini aramadan önce bir kez daha düşünmekte fayda var. Aradığınız numaraların ve sizi arayan ya da cevapsız çağrı olmuş numaraların sayısı da hayatınızda önemli olan insan sayısını verecektir. Eğer bu sayı bir elin parmaklarını geçmiyorsa ya da bu sayıya iki elin parmakları da yetmiyorsa bu işte bir sorun var demektir.

Son olarak telefon defterine gelelim. Telefon defterinizde kayıtlı numaraların cinsiyet dağılımı ilk parametremiz olsun. Diyelim bir erkeksiniz ve rehberinizin yüzde 80'i erkek, sap içinde kalmışsınız , biraz sosyalleşmekte fayda var. Tam tersi durumda da biraz durulmanızı tavsiye ederim. Rehberin kalabalıklığı ile kullanılan numara sayısı arasındaki fark gerekli gereksiz bütün insanlardan telefon istediğinizi veya yıllardır rehberinizi temizlemediğinizi gösterebilir. Hayat boyu bir daha aramayacağınız numaraları rehberinizde tutmanın alemi yok, silin gitsin.

6 yorum var:

Adsız dedi ki...

O zaman ben de telefonun mesaj bölümüyle başlıyım.
1) Gönderilmiş mesajlar gelen kutusundakilerden fazla ise: siz mesaj atıyor, karşı taraf sizin o müthiş sesinizi duyabilmek adına sizi arıyor olabilir.
2) Gelen kutunuzdaki mesajlar cevap niteliğindeyse: Eline yeni telefon geçmiş lise- ortaokul çocuğu modundan çıkıp, mesajın kullanım amacını kavramış olabilir taraflar. Zira merak edilen insan aranır. Fikir mesajla beyan edilmez. Mesajla hayat hiç öğrenilmez.
Şimdi de arama kaydı bölümü.
1) Özlenen insanla buluşulur. Bir buluşma ayarlamak pekala da kısa sürebilir.
2) Benim aramam fazladır. Zenginimdir, kontörüm vardır, bedava konuşmam vardır da aradığım kişinin yoktur mesela? Kapa ben arayayım demişimdir. Mesela?
3) Bi işim vardır, taraflar birbirinden uzaktır da sürekli iletişim halinde olmak zorundadır misal. İş durumları örneğin. Özel falan da değildir.
4) Bir elin parmağı beş. Beşten fazla "hayatında önemli insan"ı napıcaksın sorarım?
5) Yine lise ya da ortaokul çocuğu değilsek telefonun da kullanım amaçlarını biliyor olmamız beklenir. Aramamız gerekiyorsa ararız. Aramamızdan rahatsız olacak insanı zaten neden arıyoruz?
Son olarak telefon defterine gelelim:
Sorarım, telefon numaralarının sahiplerinin cinsiyetiyle sapıklık-azgınlık oranı nasıl ölçülebilir? Ne alakası vardır sosyal olup olmamakla? Rehberdeki numaraları neden silesin? Birini bi daha aramayacağımızı nerden bilebiliriz?

Conrad Bundy dedi ki...

aboo bu ne şiddet bu celal. o kadar üşendim ki cevap vermeye =)

dikkatsiz okur dedi ki...

ahaha söylemek istediklerim aynen aktarılmış sevgili adsız tarafından.. sevgiler adsız :)

MANUKYAN dedi ki...

adsız kıssasa kıssas yapmış... neyse her iki tarafından tespitleri güzel... :)

Adsız dedi ki...

bi adsız mesaj daha vardı da silinmiş.

Conrad Bundy dedi ki...

eleştiriyle saygısızlığı ayırt edemeyen yorumları silmeyi tercih ediyorum.

 


Templates Novo Blogger 2008