Sokak Kedisi

Bir sokak kedisi düşünün. Belki sokakta doğmuş, belki bir eve doğumgünü hediyesi olarak alınıp sonra sokağa atılmış ama sonuçta sokak kedisi işte. Uzun zamandır sokakta yaşıyor. Çöpten bulduklarıyla karnını doyurmaya çalışıyor, insanlara yaklaşmaktan korkuyor fakat çenesinin altının kaşınması, başının okşanması için dayanılmaz bir istekle yanıp tutuşuyor bu kedi. Avare avare dolaşırken sokakta bir taşın üstünde oturan bir kız görüyor.

Çaktırmadan kızın yanına yaklaşıyor kedi. Önce bir iki miyavlayıp kıza gözlerini dikerek bakıyor. Kız kediyi farkedip gülümseyince kedi de cesaretlenip kızın bacaklarına sürtünerek gezinmeye başlıyor. Kız sevgi dolu bakıyor kediye. Önce elini uzatıp başını hafif hafif okşuyor kedinin. Çenesinin altını da bir süre kaşıdıktan sonra kediyi kaldırıp kucağına alıyor. Sokak kedisi belki de doğduğundan beri ilk kez bu kadar mutlu. Sıcak bir kucakta oturuyor ve sevgiyle okşanıyor. Uzun zamandır hep bunu istemişti.

Bu sevgi dolu dakikalar sürerken kızın telefonuna bir mesaj geliyor. Daha önce evden kaçan kedisi bulunmuş. Kız apar topar kucağındaki kediyi yere atıp evine koşmaya başlıyor. Sokak kedisi kızın arkasından bakakalırken üzüntüyle miyavlıyabiliyor sadece kesik kesik. Kuyruğu yere sürtüyor, bıyıkları düşük.

7 yorum var:

feanor dedi ki...

Ama aslında her sokak kedisi, ait oldukları yeri özler bir süre sonra.

Belki de kız kaçmasaydı ardına bakmadan, sokak kedisini götürdüğü o sıcak yuvaya başka kediler de girecekti bir süre sonra, sokak kedisi mutsuz olacaktı ardından.

Ya da belki sokak kedileri de öğrenmeli; insanlardan korkarak yaşamışsa bunca zaman, insanlardan korkmamayı öğrenip onları tanımalı. Tanımalı ki, onu gerçekten sevecek, tekrar sokağa atmayacak, yerine başka kediler sevmeyecek sahipler bulmalı..

Kediler bize ne kadar benziyor değil mi?

Papatya Şenol dedi ki...

pek manidar.

Aslısın dedi ki...

Bu yazdığın gerçekten içime dokundu. Kimbilir kaç kişiyi o durumda, yarım kalmış duygularıyla, fark etmeden arkamızda bırakıyoruz yaşarken.

pandora dedi ki...

burda kedi yerine bi erkeği koyarsak cuk oturucak sanki...

uçan hollandalı. dedi ki...

vah vah.

kezban paris'te dedi ki...

vuuu çok acıklı. şu an ağlıyorum biliyor musun?

La Santa Roja dedi ki...

çok acıklı yazmışsın ya

 


Templates Novo Blogger 2008