Kim Gerizekalı?

Aslında seçimler hakkında birşey yazmaya hiç niyetli değildim ama dünden beri gerek msn iletileri gerekse Facebook iletileri artık çok canımı sıkmaya başladığından tutamadım kendimi. Şimdi o yazanlara niye direk söylemiyorsun diyebilirsiniz de hiç tartışmaya mecalim yok kafam yeterince meşgul. Sadece burda derdimi anlatıp biraz rahatlamak istedim.

Ne diyorlarmış efendim şimdi? Sahil şeridi zekiymiş, diğer illerdekiler gerizekalıymış. Özetle CHP'ye oy veren zeki AKP'ye oy veren gerizekalıymış. İnsanların nasıl hayatlar sürdüğünü bilmeden, sahil şeridindeki genel refah düzeyiyle İç ve Doğu Anadolu'daki refah düzeyinin karşılaştırmasını yapmadan insanları sadece AKP'ye oy verdiler diye gerizekalı ilan etmek kolay tabi. Eğitimsizlik büyük problem tabi ki. Bunu göz ardı etmiyorum fakat bir insanın AKP'ye oy vermesinin nedenlerini sadece gerizekalıdır diyerek basitleştirmiyorum. Halk kendine yakın gördüğünü sever. Elimizde ne var şimdi bakalım. Bir adet Deniz Baykal ve bir adet Recep Tayyip Erdoğan. Sizce Türkiye'nin genel profiline hangisi daha yakındır? İnsanımız hangisiyle kendisini özdeşleştirir. Seçim sonuçları hangisiyle olduğunu gösteriyor. Bu halkın suçu falan değil zira ortada bir suç yok. Ülkemizin genel muhafazakar eğilimlerini yadsıyamayız ve bu çok uzun yıllar geçse de değişmeyecek bir özelliktir. Bir insana da muhafazakar olduğu için gerizekalı diyemeyiz.

Kendini tüm halkten üstün gören, CHP'ye oy vermenin getirdiği büyük aydınlık özelliğiyle istediğini rahatça yargılama, yaftalama hakkını kendinde gören aydıncıklarımız; bu yolda devam edin olur mu? Hiç dönüp kendinize bakmayın, neden halka yaklaşamıyoruz, veya halkı kendi seviyemize taşıyacak eylemler yapamıyoruz diye. Tabi canım, nasıl onları kendi seviyenize taşıyacakmışsınız ki? Gerizekalı onlar anlamazlar. Herşeyin en doğrusunu siz bilirsiniz. Cihangir'de kahvede oturup yanıbaşındaki Dolapdere'yi, Kasımpaşa'yı görmeden.

4 yorum var:

Hich dedi ki...

doğru söylüyorsun.

Hich dedi ki...

http://hich-space.blogspot.com/2009/03/hooray-rolla-coastaahhh.html
burada biraz daha açıkladım fikrimi...

e. t. dedi ki...

ooohhhhhh be
bende rahatladım okudukça. zira tercuman olmuşsunuz hislerime...

Adsız dedi ki...

üstinsan tribi...

 


Templates Novo Blogger 2008