e açın bakın

Fotoğraftaki 1990 doğumlu kızcağız Caster Semenya. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 800 metre şampiyonu oldu belki duymuşsunuzdur. Zira bu hanımın hanım olduğuna inanmamış kimse. Erkek olmasından şüpheleniyormuş ve cinsiyet testi istenmiş. Bu cinsiyet testi de birkaç hafta sürecekmiş. Tamam memesi yok, tipinde hiçbir kadınlık belirtisi yok falan ama erkekse bacaklarının arasındaki bir şeyi saklayamaz sonuçta hele bir de zenci bu abla(abi?). Ben anlamadım şimdi şüphelenmek, cinsiyet testi falan ne demek. Bir heyet indirip donunu baksa olmuyor mu? İnsan anatomisi gayet basit yani. Çükü varsa erkektir yoksa kadın. Bir ihtimal hermafrodit de olabilir ama o da bakınca anlaşılır yani. Bilmediğim konulara çok şaşırıyorum bazen. Cinsiyet testi ne lan?

4 yorum var:

berraque dedi ki...

çogacayipti yea , biz de evde kritiğini yapmıştık bu koşarken . erkek abi olmaz oyle .

Adsız dedi ki...

cinsiyeti erkekken kadın olmuş mu ona bakcaklar korsan ecza deposu :D saklamak kolay değil ama başa bela oluyosa kestirmek kolay :D

Conrad Bundy dedi ki...

yani şimdi kestirdiyse falan da ne bileyim madem o kadar kadın olmak istiyordu biraz diğer transeksüellerden örnek alaydı. bak bülent ersoya bilmesem transeksüel demem yaratığa dönüşmüş bir kadın derim.

ha ayrıca bu durumda transeksüellerin spor müsabakalarına katılma sorunu da çıkıyor ortaya. onların da koşma zıplama hakkı var. e bayanlar kategorisinde yarışmalılar ama üstünler diğer bayanlardan falan karışık mevzular ya.

İPEK dedi ki...

Fiziken kadın, ancak kromozomları XY olabilir. Kadınlarda kas miktarı, erkeklerin 2/3'ü kadardır ortalama. Yani bu arkadaş kadınlar kategorisinde yarışıyor, ancak erkek kas yapısını taşıyorsa, müsabakalara katılamaz. Hayır niye bu kadar bilimsel yaklaştım ben de bilmiyorum.

 


Templates Novo Blogger 2008