ayıp be

Bir cenazeye neden gidilir? Vefat etmiş kişiye duyduğunuz sevgi ve saygının sonucu olarak bir vefa borcu ödemedir belki. Dini ya da insani bir görev yerine getiriyorsunuzdur. Veya vefat etmiş kişinin yakınlarının, çocuklarının vs yakınısınızdır. Bu zor günlerinde orada bulunarak onların yanında olduğunuzu ifade etmek, destek vermek istersiniz. Başka birçok insanı ve duygusal sebep bulunabilir bir cenazeye gitmek için.

Bir de gözlemlediğim üzere başka bir kategoride sebepler var ki midemi bulandırdı. Bunlardan bazıları da arkadaşlarla görüşmek, muhabbet etmek, birbiriyle kartvizit değiş tokuşu yaparak gelecek işler için potansiyel yaratmak, belki de iş bağlamak, yüzünü orada gösterip "bakın ben de burdaydım" demek, kameraları görünce kenarlardan ortalara doğru geçip röportaj vermek için ortam yaratmak, reklam yapmak.... diye uzayıp gidiyor.

Ben orda sevdiğim hocama karşı vefa borcumu ödüyordum kendimce fakat çevremde olanları görse muhtemelen Aykut Hocam musalla taşından kalkıp "Hassiktirin lan!" derdi o sert sesiyle.

0 yorum var:

 


Templates Novo Blogger 2008