Alışveriş Sıkıntısı

Anneyle alışverişe gitmek ne kadar sıkıntılı bir durumdur zaten herkes bilir. Hiç beğenmediğiniz şeyleri inatla denetmeye çalışması, kabine girerken arkanızdan oğlum çantanı ver diye seslenmesi, sormadan kabin perdesini açması, saysak daha neler çıkar kimbilir. Mümkün olduğunca kaçınmak gerekir anneyle alışverişe gitmekten fakat bazen mecbur kalırsınız. O mecburiyet günlerinden birinde gittiğiniz mağazadaki çalışan kızın ilkokul-ortaokul arkadaşınız çıkması, yaklaşık 7-8 yıl sonra sizi bu sıkıntılı durum içinde görmesi eminim hiç hoşunuza gitmezdi. Benim gitmedi ordan biliyorum.

2 yorum var:

cesetizleri dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
cesetizleri dedi ki...

ebeveynle alışverişe gitmek başlı başına sıkıntıdır. aslında her türlü sıkıntıdır ya alışveriş neyse..
misal parmak kadar bir kızkenden bilirim ki babamla alışveriş işkencedir. her şeyi hemen halletmek ister ama bilmez ki o ayakkabının kurdelesi saç rengime uymadı ama bilmez ki kırmızının modası geçti... daha neler neler.. ona kalsa dükkana girecek "bu bu tamam" deyip çıkıp gidecek. denemeden aldık diyelim.. tamam benim de işime gelir sevmiyorum kabindeki kamera paniğini.. paranoya var bende de biraz neyse..alıyoruz denemeden menemeden eve gidiyoruz.. olmuyor.. bol geliyor, dar geliyor.. ki benim annem biraz değişik bir kadındır tam gelse bile olmaz daha büyüğünü almanız lazımdı bunu seneye giyemez der.. babam da aynen küplere biner. şimdi kim haklı bilemedim..
başka biriyle alışverişe çıkılmamalı ya da nadiren kafa dengi bir arkadaş çıkarsa karşınıza onunla gezilmeli...
ama araya başkasını almamak lazım.. misal benim saf bir kız arkadaşım vardı. bu kız sevgilisine hediye alacaktı.. sevgilisine de uzun zamandır sakal konusunda uyarıda bulunuyor ama bir türlü sakalları kestirtemiyordu.. dedim ki kızım bak süper bir hediye buldum gidelim alalım.. eski tıraş tasları, fırçaları bir de kırmızı ambalajlı bir tıraş sabunu vardır bilmem bilir misiniz.. heh onlardan arıyoruz.. aradık taradık ki bu arama tarama kısmı fazla uzuncaydı.. bulduk.. tam alıyoruz kız vazgeçti.. sevgilisinin tıraş bıcağına falan alerjisi varmış, cildi hassasmış kıyamazmış.. neyse gittik cilde zarar vermeyen köpüklerden aldı.. noldu adam gene kesmedi sakalları. benim yöntemimle ben oturtup keserdim sevgilimin sakalını.. ki sakalı severim ne diye keseyim ki.. neyse ben gene fazla ve gereksizyazarak konudan saptım ama hemen bağlayacağım bak şimdi.. heh işte biz o gün kardeşimi de yanımıza almıştık.. kız o gün bir yemin etti, bundan sonra seninle de arkadaşlarınla da hatta arkadaşlarımla da alışverişe çıkmam ne bu ya.. diye isyan etti.. atalardan tecrübeli biri demiş ki:
"KÖR KENDİ İŞİNİ KENDİN GÖR.."
Katılmamak mümkün mü azizim..

 


Templates Novo Blogger 2008