Üniversite Alemi (Regnum Universidalia)

İdeolojikgiller (Partipartipartizaniaea)
Üniversite aleminde en sık rastlanan türlerin bulunduğu familyadır. Morfolojileri türden türe farklılık göstermekle beraber (parka, atkı,küt bıyık,sarkık bıyık, çember sakal vs.) temelde fizyolojik olarak pek bir farkları yoktur. Başlıca etkinlikleri birbirlerine üstünlük sağlama çabasıyla zaman zaman doğal ortamı posterler afişlerle süslemek, beslenme esnasında hararetli fakat hiçbir sonuca varmayan tartışmalar yapmak, farklı türlerle büyük meydan savaşlarına girmek olarak sıralanabilir.Üniversite aleminin habitatından ayrıldıktan sonra %90 oranında metamorfoza uğrarlar.

Çiftekumrugiller (Mysweetdarlingaea)
Bu familyanın üyeleri istisnasız olarak çiftler halinde yaşarlar. Doğal ortama giriş yaptıkları anda buldukları eşlerinden doğal ortamdan çıkana kadar ve çoğu durumda ölene kadar neredeyse hiç ayrılmazlar. Eşleri dışındaki türlere veya farklı familyalara karşı çok töleranssızdırlar. Özellikle hemcinslerinin hemen hepsini kendilerine yönelik birer tehdit olarak algılarlar. Anlaşılması zor ve üzerinde çalışılması gereken bir savunma mekanizmaları vardır. Dış görünüş olarak belli bir kalıpları yoktur ancak zaman içinde eşleriyle birbirlerine benzeme eğilimindedirler.

Sosyalolmamlazımgiller (Everybodylovesmeaea)
Az önce incelediğimiz Mysweetdarlingaea familyasının tam zıttı bir familya olarak kısaca tanımlanabilirler. Populasyondaki her familyayla ve bu familyaların tüm üyeleriyle tanışmak başlıca hedefleridir. Bu hedeflerine ulaşmak amacıyla morfolojilerine aşırı dikkat çekici eklentiler ve modifikasyonlar uygulayabilirler. Ortamda yapılan her türlü etkinlikte onlar vardır. Konuşulan her konu hakkında az çok bilgileri vardır. Olmasa da muhteşem laf yapan dilleriyle rahatlıkla varmış gibi görünebilirler. Aslında diğer familyalar tarafından sevilmeseler de gelecekte faydalı olabilecekleri hesaba katılarak "herkesin sevgilisi" ünvanına layık görülmüşlerdir.

Devamı gelir elbet...

0 yorum var:

 


Templates Novo Blogger 2008