Cheat

Hilebazım. Gerçek hayatta değil tabi, gidip bakkaldan sigara falan çalmam. Yapsam o da hayatta hile yapmak olurdu. Hırsızlık diyebilirsiniz de ama bence başkasına çok zarar vermeden işlenen suçlar hayatta hile yapmaktır. Neyse bu daha derin bir konu, belki bunu da yazarım bir ara. Asıl konuya dönersek, evet hilebazım.

Şimdiye kadar oynadığım hiçbir oyunu hilesiz oynamadım. SimCity oynarken param bitmedi, First Person Shooter tarzı oyunlarda GodMode oldum bedenime kurşun işlemedi. En eğlencelisi hileler de Civilization'daydı. Adamlar resmen oyuna hile modu koymuş, benim gibi hilebazlar aktif etsin doyasıya eğlensin diye.Zaten oyunun amacı eğlenmek değil mi? En az hileyi de CM/FM oynarken yaptım sanırım. Kimi zaman sadece işime yaramayan oyuncuları sattım başka takıma menajer olup, kimi zaman sadece editörden paramı arttırıp yabancılarımı Türk yaptım. Hiçbir zaman rakip takımıma menajer olup 25-0'lık maçlar oynamadım tabi o kadarı da eğlenceli olmaz. He 1-2 kere meraktan yapmışımdır, acaba kaç gol olabilecek diye. Onları saymıyorum.

Önceki paragrafta eğlence demiştim. Evet, bir oyun oynamanın amacı bana göre sadece eğlenmektir. Eğer zor oyunlarla kafayı yiyerek, deneyip deneyip mağlup olarak eğlenemiyceksem başlarım etiğine, yazarım hilemi. Hangimiz Commandos'ta delirmedik bir yerden sonra? Hangimiz bir oyunun sonuna ulaşmak istemedi? Neyse, demem o ki, hile güzel şeydir. Hayatta değil ama oyunlarda hilesiz yaşamak saflıktır.

3 yorum var:

Beercholic dedi ki...

her oyunda hile yapmamda benimde hilebaz olduğum oyunlar var.. mesela gta serisini hilesiz bitireni görmedim, ki hilesiz oynamaya çalıştım zerre zevk alamadım..

-YgT- dedi ki...

komandosu şifreyle oynayana kafam girsin babam afedersin.

Conrad Bundy dedi ki...

bırak alla seen. onlar da biraz mantıklı bi zorlukta yapsaymış oyunu.

 


Templates Novo Blogger 2008