Konumuz Şaşırmaktı

Yiğit yazmış ki ben yine bir ara saçmalamışım bulunacak birşey kalmadı diye. O sohbetin olduğu günü hatırlıyorum, tamam kafam güzeldi sanırım ama konu öyle değildi. Bulunacak birşey kalmadı der miyim lan? Işınlanma var bir kere.

Dediğim şuydu ki "Şimdi ne bulunsa zamanında televizyonun bulunduğunda yaptığı kadar büyük etki yapar ve sen o günkü insanların televizyone şaşırdığı kadar şu an neye şaşırırsın?" Cevap verememişti. Ben yine diyorum ki bu ancak ışınlanmadır. Şu an benim de aklıma başka birşey gelmiyor. Elektriği kablosuz iletmek de güzel bir buluş tabi ki ama benim için uçan araba gibidir. Olursa güzel olur tabi ki ama öyle vay anasını diye şaşırmam. Zira bundan yıllar yıllar önce Nikola Tesla isimli büyük mucidin elektrik akımını atmosferin iyonosfer tabakasını kullanarak radyo dalgaları gibi iletme konusunda çalışmaları olduğunu okumuş bir adamım. Zamanında yapamamıştı tabi Edison falan karışık mevzular. Hem o çalışmaları hem de neden yapamadığıyla ilgili daha bilgili olanlar varsa, elektrik mühendisi vs yorum yaparsa sevinirim. Sözün özü evet elektriğin kablosuz taşınımı büyük bir icat olur ama beni ışınlanma ya da şu an hiç aklıma gelmeyen aynı düzeyde bir buluş kadar şaşırtıp heyecanlandırmaz.

2 yorum var:

dikkatsiz okur dedi ki...

sana katılıyorum sevgili conrad, misal 3g teknolojisi çok acayip bi şey esasında ama kimseyi şaşırtmıyor. bünyeler alıştı artık, hepimiz teknoloji şımarığıyız. şöööle baya bi manya bi icat çıkmalı şaşıralım ve evet ışınlanma buna örnek teşkil edebilir. ya da karışmayan kablolar. bi şeyi kablosuz yapmak kolay, karışmayan kablo yapın yavrum, yetkililere sesleniyorum! bu da şaşırtabilir aslında.

tyler dördın dedi ki...

edisonu bilmiyorum da tesla basarmis. yalniz hic bir zaman insalagin kullanimina girememis maliyeti ve enerjinin buyuklugu nedeniyle. o zaman superiletken falan yok tabi allahin teliyle vakumlu camlarla falan yapiyo amcam deneyini. eger superiletkenleri gunluk hayatta sogutacak ve kullanabilecek duruma getirebilirlerse teslanin deneyini baz alarak elektrigi kablosuz iletebilcez.
o degil de elektrik prizinden ethernet olayi var o benim cok hosuma gidiyo mesela. hep diyolar yurtdisinda kullaniyolar onlari amerikada avrupada var hep diye de amerikaya geldim 4mbps le nete baglaniyorum. en yuksek 15 mbitleri var onlari da kurumlar kullaniyo.
pardon da quiknet rocks yani. ben evde 10 mbit aliyorum lan hiyarlar. bi de amariga olcaksiniz. bi boktan haberleri yok.
elektrik prizinden internet sahane bence. dunya capinda tum elektrik tesisatlarinda evrensellestigini dusunsene. bi prizi laptopun sarjina digerini ethernete takican sahane. priz olan her yerde.

 


Templates Novo Blogger 2008